News

Βαριατρική χειρουργική

Βαριατρική χειρουργική

Μια νέα δημοσίευση στο Αγγλικό επιστημονικό περιοδικό -Journal of Clinical Pathology επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της Βαριατρικής χειρουργικής στη λύση του προβλήματος της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η χειρουργική παχυσαρκίας (ή αλλιώς Βαριατρική χειρουργική) αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο για την επίτευξη μόνιμης απώλειας βάρους, έλεγχο του μεταβολικού συνδρόμου και μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου των ασθενών. Συστήνεται σε όλους τους ασθενείς με ΒΜΙ (Δείκτη Μάζας Σώματος) μεγαλύτερο απο 40kgr/m2. Επίσης στους ασθενείς με ΒΜΙ μεταξύ 35 – 40 kgr/m2 όταν όμως συνυπάρχουν προβλήματα υγείας που είτε προέρχονται είτε επιδεινώνονται από την παχυσαρκία. Μάλιστα κρίνεται σκόπιμο να εξετασθεί η πιθανότητα να εφαρμόζονται οι χειρουργικές τεχνικές σε ανθρώπους με ΒΜΙ 30 – 35 kgr/m2.

Συστήνεται επίσης η επιλογή των υποψήφιων ασθενών να γίνεται από εξειδικευμένους ιατρούς – Κέντρα που ασχολούνται συστηματικά με τη χειρουργική παχυσαρκίας. Αυτοί είναι σε θέση να επιλέξουν σωστά τη πιο ενδεδειγμένη για κάθε ασθενή χειρουργική μέθοδο και να την εκτελέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και μικρότερα ποσοστά επιπλοκών.

 

Journal of Clinical Pathology
Bariatric Surgery
A Best Practice Article
Karl John Hans Neff, Carel W le RouxDisclosures

Posted on
Posted in News