Βιογραφικό

 

ΗΛΙΑΣ ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ

Ο Ηλίας Γκινοσάτης του Λεωνίδα γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι αριστούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σόφιας της Βουλγαρίας και από το 1997 είναι εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Υπηρέτησε τμήμα της στρατιωτικής του θητείας ως ειδικευόμενος Ιατρός στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στη Πλαστική Χειρουργική και στη Νευροχειρουργική κλινική.

Το 1998 ξεκίνησε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στο Περιφερειακό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως «Η Ευαγγελίστρια» και στο Περιφερειακό Ιατρείο Δυρραχίου του Κ.Υ. Μεγαλοπόλεως.

Το 2005 ολοκλήρωσε με επιτυχία την ειδίκευση του στη Γενική Χειρουργική στην Α΄Χειρουργική κλινική και στη Μονάδα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - «Κοργιαλένειο Μπενάκειο», με διευθυντές και δασκάλους τον Εμμανουήλ Τιερρή και τον Βασίλειο Λαοπόδη.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εργαζόταν παράλληλα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών - Κλινική Ψυχικού όπου συνεργάστηκε με την χειρουργική ομάδα του χειρ. Σωτηρίου Γαβριήλ πάνω στο αντικείμενο ¨Χειρουργική Παχυσαρκίας¨.

Από το 2005 μέχρι το 2014 συνεργάστηκε ως ιδιώτης ιατρός με μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα στην Αθήνα (Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Mediterraneo Hospital, Doctors Hospital, Ερρύκος Ντυνάν κ.α.)  πραγματοποιώντας επεμβάσεις με την κλασική, τη λαπαροσκοπική αλλά και τη ρομποτική χειρουργική σε ασθενείς με παθήσεις στην κοιλιακή χώρα και ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία.
Παράλληλα συνεργαζόταν με την κλινική Medline Clinic στη Βουλγαρία όπου ως Διευθυντής χειρουργικής κλινικής έκανε επεμβάσεις κυρίως για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας.

Απο το 2014 έως σήμερα είναι επιμελητής χειρουργός του Ε.Σ.Υ. στην Α’ χειρουργική κλινική και τη Μονάδα Λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Κοργιαλένειο Μπενάκειο” - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Λαμβάνει συχνά μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια και μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον έχει εκπευδευτεί στο χειρισμό του χειρουργικού ρομπότ daVinci στο Στρασβούργο της Γαλλίας αποκτώντας τη σχετική διεθνή πιστοποίηση.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει πληθώρα συμμετοχών και επιστημονικών ανακοινώσεων σε πολλά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού (Belgium, Germany, France, Malta, S. Africa, USA, etc).

Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών.